petek, 3. maj 2013

Izročitev Jezusovemu Srcu


Dobri Jezus, Odrešenik človeškega rodu, zahvaljujemo se ti, da smemo biti tu pred teboj in te slaviti. Danes se znova izročimo tvojemu presvetemu Srcu, ki je znamenje večne ljubezni, s katero ljubiš svojega Očeta in vsakega človeka.
Razodel si nam Očeta, ki je bogat v usmiljenju. Vzljubil si nas in za nas daroval samega sebe. Po svo¬jem križu in vstajenju si razodel polnost usmiljenja, ki traja iz roda v rod. Ti hočeš, da bi se vsi ljudje zveličali, zato te prosimo usmiljenja za vse: za tiste, ki te še ne poznajo, in za tiste, ki so se od tebe oddaljili. Vse pritegni k svojemu presvetemu Srcu, da bodo končno vsi imeli življenje in ga imeli v polnosti.
Dobri pastir, pokliči vse ljudi k novemu Božjemu ljudstvu. Daj, da bo tvoja Cerkev, ki je kal upanja in zveličanja, povsod v svobodi oznanjala evangelij.
Zberi v edinost vse razkropljene otroke. Zedini kristjane v resnici in ljubezni, da bo tudi svet mogel najti edinost in mir v pravičnosti.
Hvaljeno bodi tvoje presveto Srce, prebodeno zaradi naših grehov in za naše zveličanje. Tvoji smo in tvoji hočemo ostati. Od tebe izhajamo, po tebi

živimo, k tebi se vračamo. Ti bodi naše življenje in vstajenje. Amen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar