četrtek, 22. junij 2017

22. Tvoji smo, Srce Kraljevo


O presveto Srce Jezusovo!
O brezmadežno Srce Marijino!
Samo vidva vesta za vse reke čudovitih milosti, ki lijejo iz vaju na ubogi človeški rod! Prisrčna, neizmerna hvala zanje! Mi, vajini ljubljeni otroci, jih sprejemamo kot žlahtne vrtnice z vonjem po nebesih, v barvah vseh kreposti, kot zdravilo in okras …

Odkar pomnim, sta v naši hiši v dnevni sobi viseli podobi Jezusovega in Marijinega Srca. Pa tudi pri naših sosedih in v mnogih drugih hišah. Kakšen neizmeren blagoslov za domove sta bili in vedno sta ti sveti podobi! Naši starši in stara mama so nam večkrat rekli: »Glej, Jezus te gleda! Marija vidi, da ne ubogaš! Jezus in Marija jokata, ker nagajaš!« … Jezus in Marija na slikah nimata solz v očeh, zato smo bili glede tega malo nejeverni, da nas pa gledata, smo se vsi prepričali: kamorkoli smo se v sobi postavili, vsepovsod so njune oči ‘šle za nami’ ... »Pa res nas gledata,« smo morali priznati. Škoda, da po modernih domovih skoraj ni več takšnih podob – in otroci ostajajo reveži brez svetih pogledov …

Naša mama si je v mladosti želela postati redovnica. Po spletu okoliščin in dogodkov pa se je poročila in z našim atijem sta iz Božjih rok sprejela sedem Božjih darov, nas sedem otrok. Darovala sta nas Bogu, zlasti mama, ki je vsakega od nas takoj po rojstvu pokrižala na čelo, usteca in prsi ter ga izročila Materi Božji. Jezusovemu in njenemu Srcu! Z živo vero in zaupanjem ... Tem prvim trem križčkom, znamenju posvetitve Bogu in Mariji, se jih je v našem življenju pridružilo še veliko, brez števila!

Brez dvoma je najlepši sad te posvetitve naša draga Rozalija, s. Marija Regina. Bog jo je poklical tako močno, da je k sestram klarisam vstopila še ne polnoletna, z dovoljenjem staršev! Že doma nas je vse presenečala z veliko in gorečo ljubeznijo do Jezusovega in Marijinega Srca in k njej spodbujala še druge; tega se je naučila zlasti od naše stare mame – le-ta je redno opravljala pobožnost prvih petkov in prvih sobot v domači župniji. V samostanu pa je češčenje do presvetih Src, zlasti do Jezusovega, vedno bolj poglabljala. Zaradi te njene velike ljubezni je dobila redovno ime s. M. Regina Jezusovega Srca. Zanjo je bilo to najlepše darilo v življenju!

Sedem let mineva*, odkar je Gospodar življenja vzel k sebi našega ‘klariškega slavčka’ – po nekajmesečni bolezni in razmeroma kratkem življenju (42 let). Ljubi Jezus je prišel ponjo prav v mesecu rožniku, mesecu njegovega Srca. Kralj njenega srca je tako naši s. Regini – Kraljici izkazal še eno pozornost. Srčno upam, da se že veseli v popolnem sijaju Jezusovega in Marijinega Srca, najbolj čudovitih Src, ki ju je v življenju tako otroško zaupno ljubila!

Njunemu posebnemu varstvu izročam najinih 25 nečakov in vse mlade – v trdnem upanju, da bodo ohranili vero in bo med njimi dozorelo še več redovniških in duhovniških poklicev.

Presveti Srci Jezusa, Marije! V vaju zaupamo, vama se izročamo, vama se posvečamo. Varujta nas, rešíta nas!

s. M. Mira Senica, klarisa

(*S. M. Regina Jezusovega Srca je odšla k nebeškemu Ženinu 22. junija 2010.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar