sreda, 2. junij 2010

Vrtnicam na pot

Ko sem pred več kot enim letom naprosil sedanjega mariborskega nadškofa koadjutorja msgr. dr. Marjana Turnška, da napiše vrtnice za leto 2010, je kljub obilnemu delu nalogo sprejel. Med tem se je z novim poslanstvom preselil iz Murske Sobote v Maribor. Kljub temu je obljubi ostal zvest. V rokah imate njegovo knjižico Evharistija in duhovništvo z značilnim in zelo zgovornim podnaslovom »Vrtnici« Jezusovega Srca.

Svojo nalogo je odlično opravil, z notranjim žarom do Srca Jezusovega, evharistije in duhovništva. Letošnje vrtnice ne bodo duhovna hrana le za najbolj zveste vernike, ki prihajajo vsak dan k mašni daritvi, in za tiste, ki jim bodo prisluhnili po Radiu Ognjišče. Prav tako in večkrat še bolj bodo nagovorile nas duhovnike, ko nam bodo polagale na srce obe tesno med seboj povezani »vrtnici«, evharistijo in duhovništvo.
Besedilo je zelo povezano z evharističnim kongresom v Celju. Nanj nas pripravlja in po 13. juniju navaja k življenju iz tega najpomembnejšega letošnjega dogajanja in dogodka.

Iz besedila se vidi, kako so avtorju pri srcu zakonci in družine, saj pogosto vodi duhovne vaje za zakonce. Zakonsko in družinsko življenje avtor povezuje s sveto evharistijo.

Da bo bralec vsebinsko zelo bogato in zgoščeno besedilo vrtnic čimbolj razumljivo posredoval poslušalcem, naj ga prej prebere.

Stična, 10. aprila 2010 p. Anton Nadrah

Ni komentarjev:

Objavite komentar