petek, 21. junij 2019

21. Apostoli Jezusove ljubezni

Poslanstvo apostolov Jezusovega Srca je poslanstvo širjenja Božje ljubezni.

O da bi vsi, ki so v tem poslanstvu, ljubili v isti meri, s kakršno delajo: potem bi spreobrnili svet! Toda svet še ni spremenjen s tem, da je mreža delovanja vse bolj gosta, kajti gledano sorazmerno, – na žalost – ljubezen še ni postala duša vseh zvrsti delovanja in vseh delavcev.
Če je to, o čemer sem govoril, glavno vodilo za vsakega apostola, kaj bomo rekli o teh, ki so prednostno izbrani za apostole Kralja ljubezni?

Prosimo jih, rotimo jih, da si prizadevajo za svetost v tej veliki šoli ljubezni, ki je najvišja, najmočnejša in istočasno najpreprostejša oblika svetosti! Naj nam ne upade pogum spričo tolike bede.
Po zgledu svetnikov dopustite, da se bo svetost, živa in globoka, uresničevala počasi in bo použivala vaše napake. Nič ni majhnega, če je ljubezen velika. Krepost se nenehno razvija, in milost, tako kakor človeška narava, ne napreduje z velikimi skoki.
Vsekakor pa, kakor v uri plimovanja valovanje nenehno raste, tako naj v teh dneh zbranosti, če ste le zvesti, raste tudi ljubezen: dopustite ji, da vas zajame in da vas popolnoma potopi vase.
Bodite močni in odločni v enem samem navdihu. Pustite vse: bodite popolnoma “obsedeni” z Jezusom, s Kristusovo norostjo:
“Ti edini, nihče drug kot ti, Gospod … tvoje Srce, tvoja slava … žeja po dušah! Ljubiti te, delati zate, zate samega … Moje življenje je tvoje življenje!”
“In plačilo?”– “Ničesar drugega kot ljubiti te in prizadevati si, da te bodo drugi ljubili, Gospod!” (kakor je rekla sveta Marjeta Marija Alakok): “Da bi le bilo Srce mojega ljubljenega Jezusa poznano in ljubljeno, in da bi kraljevalo, to mi zadostuje” (Vie et oeuvres II, 579).
“In ob smrtni uri in ob sodbi?” – “Ljubiti te in zaupati v tvoje usmiljenje."
“In v nebesih?” – “Tvoja ljubezen, Jezus, majčken prostor v tvojem Srcu, ob svetem Janezu in sveti Marjeti Mariji Alakok. Ljubiti te tako, tam zgoraj, in gledati tvoje kraljevanje.”
Apostoli presvetega Srca, živite v ljubezni, živite opevajoč ljubezen

Ni komentarjev:

Objavite komentar