četrtek, 27. junij 2019

27. Ozirajmo se k Soncu, ne vase!

Duhovno življenje je življenje Boga v nas in naše življenje je s Kristusom skrito v Bogu!

Oh, vse preveč mislimo nase in vse premalo na Boga! Glejte v sonce Božjega Srca in ne drugam: tako boste gledali na svoje napake v neskončnem horizontu Božjega usmiljenja.
Jezus je rekel sveti Marjeti Mariji Alakok: “Pazi, da ne boš nikdar odprla oči, da bi gledala sebe izven mene!” (Vie et oeuvres I, 93).
Jezus je lačen naše bede. Ves evangelij to dokazuje z ganljivimi zgodbami. On nas ne ozdravlja v nestrpni naglici, kajti hoče nas s ponižanji ozdraviti mnogo hujšega zla: napuha!
Prebirajte zgodbo o Mariji Magdaleni in zgodbo o Samarijanki, zgodbo o prešuštnici, zgodbo o izgubljenem sinu …
Preberite v evangeliju besede farizejev: “Ta sprejema grešnike in jé z njimi” (Lk 15,1). Ali pa: “Zakaj vaš Učitelj jé s cestninarji in grešniki?” (Mt 9,11).
Naši grehi ga privlačijo, zato mu moramo popolnoma zaupati. Nikoli ne bomo imeli preveč zaupanja!
9Ali nismo morda nasledniki grešnikov, o katerih govori evangelij, četudi smo krivci na drugačen način? In tisti Jezus, ki je sprejemal njihova vabila in ki jih je včasih tudi izzival, je sedaj isti Jezus.
Enkrat z vselej se vendar prepričajmo, da ta Zdravnik, ki je poln modrosti in dobrote, pričakuje s strani bolnika, katerega hoče ozdraviti tudi za ceno svojega življenja, samo plačilo zaupanja!
Naši grehi ne bodo mogli nikdar biti neskončni: njegovo usmiljenje pa bo vedno neskončno, vedno.
Združite vendar ti dve brezni: neskončno brezno usmiljenja in skoraj neskončno brezno naših žalitev … Glejte, to mora biti merilo vaše zaupljive ljubezni.
Mnogi ljudje, tudi pobožni, so naredili iz svetega Srca nekakšno pesniško pobožnost, ki izključno temelji na razodetjih v Paray-le-Monialu. O ne, ni tako! Jaz najdem Jezusovo Srce, kakršno je – nežno, dobro, pravično, sočutno, usmiljeno - v vsaki vrstici evangelija, v vsaki besedi Učitelja, ki ga molim.
Za temelj nauka o Jezusovem Srcu je treba postaviti to, kar nam razodevajo njegov Betlehem, njegov Nazaret, njegovo javno življenje, njegova Kalvarija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar