petek, 6. junij 2014

Izročitev Jezusovemu Srcu


Dobri Jezus, Odrešenik človeškega rodu, zahvaljuje­mo se ti, da smemo biti tu pred teboj in te slaviti. Danes se znova izročimo tvojemu presvetemu Srcu, ki je zna­menje večne ljubezni, s katero ljubiš svojega Očeta in vsakega človeka.
Razodel si nam Očeta, ki je bogat v usmiljenju. Vzlju­bil si nas in za nas daroval samega sebe. Po svojem križu in vstajenju si razodel polnost usmiljenja, ki traja iz roda v rod. Ti hočeš, da bi se vsi ljudje zveličali, zato te prosi­mo usmiljenja za vse: za tiste, ki te še ne poznajo, in za tiste, ki so se od tebe oddaljili. Vse pritegni k svojemu presvetemu Srcu, da bodo končno vsi imeli življenje in ga imeli v polnosti.
Dobri pastir, pokliči vse ljudi k novemu Božjemu ljud­stvu. Daj, da bo tvoja Cerkev, ki je kal upanja in zveliča­nja, povsod v svobodi oznanjala evangelij.
Zberi v edinost vse razkropljene otroke. Zedini kri­stjane v resnici in ljubezni, da bo tudi svet mogel najti edinost in mir v pravičnosti.

Hvaljeno bodi tvoje presveto Srce, prebodeno zaradi naših grehov in za naše zveličanje. Tvoji smo in tvoji ho­čemo ostati. Od tebe izhajamo, po tebi živimo, k tebi se vračamo. Ti bodi naše življenje in vstajenje. Amen. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar